Erik van Ginhoven pakt het stuur over van Frank van Oirschot

Erik van Ginhoven pakt het stuur over van Frank van Oirschot

Erik van Ginhoven pakt het stuur over van Frank van Oirschot
Na 175 jaar geen Van Oirschot meer aan het roer van Rielse fietsenzaak
 
Per 1 februari 2023 verandert er iets bij de Rielse fietsenzaak Van Oirschot Van Ginhoven, een van de oudste bedrijven van de regio. Mede-eigenaar Frank van Oirschot vertrekt en draagt de zaak volledig over aan Erik van Ginhoven, sinds 2012 zijn compagnon.
 
De naam Van Oirschot staat al lang op de regionale bedrijvenkaart. In 1850 begonnen de voorouders van Frank, op de plek aan de Kerkstraat in Riel waar nu fietsen worden verkocht en onderhouden, een smederij. Een kleine eeuw later volgde een flinke koerswijziging; het bedrijf ging zich volledig richten op de verkoop en het onderhoud van fietsen. Dat doet het bedrijf nu nog steeds, al staat er sinds de toetreding van Erik van Ginhoven een andere naam op de gevel: Van Oirschot + Van Ginhoven.
 
Die naam blijft  op de gevel, maar het bedrijf gaat zonder Frank (58) verder. “Ik loop tegen de zestig en moet keuzes maken.  Voor mezelf, maar ook in het belang van de toekomst van het familiebedrijf en de negen betrokken medewerkers Erik werd tien jaar geleden mijn compagnon. Hij kwam hier als 14-jarige zaterdaghulp al sleutelen aan fietsen. Hij leeft voor fietsen, dat is wel duidelijk. Vanaf het eerste moment klikte het en hij heeft zich de afgelopen tien jaar fantastisch ontwikkeld. Ik ben ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om het bedrijf voor te zetten, samen met het vertrouwde team.”
 
Het roer gaat niet om
De routekaart van Erik (38) voorspelt geen grote koerswijziging. “We zijn groot geworden met ijzersterke service, goede bereikbaarheid, een ruim assortiment en oog voor vernieuwing. We deden altijd al een trapje extra voor onze klanten en dat blijven we natuurlijk gewoon doen. Op deze stevige basis gaan we verder bouwen, maar wel op een manier die bij dit bedrijf past. Vanzelfsprekend blijven we de ontwikkelingen op mobiliteitsgebied wel volgen. Het ziet ernaar uit dat de (e-)bike een interessant alternatief wordt voor de tweede auto. Daarin bewegen we dus mee, samen met onze leveranciers. Maar wel op een manier die onze klanten - die inmiddels uit een groot deel van Brabant komen - aanspreekt. Het roer gaat dus zeker niet om; we hebben de juiste koers gevonden”.
 
Trots en dankbaar
Frank van Oirschot kijkt met een mix van gepaste trots en Brabantse bescheidenheid terug op zijn ondernemersleven. “Ik ben onze klanten, collega’s en leveranciers ontzettend dankbaar voor de mooie tijd. Ons bedrijf is gegroeid. Mensen komen vanuit de hele provincie naar ons. En ondanks economische schommelingen zijn we altijd gezond gebleven. Ik klop mezelf absoluut niet graag op de borst. Maar als mensen tegen me zeggen: ‘Frank, je hebt het goed gedaan’, doet dat toch wel iets met me.”
 
Afscheidsborrel
Ter ere van Franks vertrek geeft het bedrijf op zaterdag 28 januari een borrel. Klanten zijn tussen 15.00 uur en 17.30 uur van harte welkom aan de Kerkstraat 15 in Riel, om het glas te heffen met Frank, Erik en de rest van het team.

Graag tot ziens!
Frank, Erik en medewerkers.